Wie niet nadenkt over de toekomst, zal er nooit één hebben!
Algemene accenten
De algemene leerdoelen met betrekking tot de speelwijze bij de F- en E-jeugd ligt voornamelijk op de ontwikkeling van technische vaardigheden bij spelers. De spelers moeten baas worden over de bal, want de bal is in het begin vaak nog de grootste weerstand. Gedurende ze ouder worden leren ze het samenwerken in teamverband en (minimale) tactische opdrachten die daarbij horen.

Voetbalbrutaliteit
Stimuleren van initiatief nemen. Spelers moeten en mogen op elke positie in het veld aanbieden en acties maken. Ze moeten de angst om fouten te maken overwinnen, zodat ze vertrouwen krijgen over de bal.

Duels 1 tegen 1
1 tegen 1 situaties creëren. Bij 1 tegen 1 duels leren spelers specifiek verdedigen en aanvallen, wat duidelijk coach- en trainbaar is. Daarnaast is het voor spelers overzichtelijk wanneer ze moeten helpen verdedigen of aanvallen.

Afwisselende posities
Spelers moeten kennis maken met alle posities in het veld. Zet een speler niet vast op één positie, maar laat hem zowel zijn aanvallende als verdedigende kwaliteiten ontwikkelen. Daarnaast stimuleert het voetballen op beide flanken tweebenigheid.

Vanaf de E-pupillen

Veldbezetting
Laat de spelers naar verloop van tijd kennis maken met het veld 'groot' maken in balbezit en 'klein' maken in balbezit tegenpartij.

Opendraaien
Coachen op 'opendraaien'. Maak spelers bewust van de vrije ruimte om te voetballen die aan de andere kant van het veld ligt.


Maak een Gratis Website met JouwWeb