Wie niet nadenkt over de toekomst, zal er nooit één hebben!
Afgelastingen

Afgelastingen kunnen gebeuren op vrijdag door de KNVB of op zaterdag door de consul. Bij wedstrijden waar een KNVB-scheidsrechters is aangesteld, is afgelasting ook voor de wedstrijd nog mogelijk.

Algehele afgelasting door de KNVB
Algehele afgelasting gebeurt door de KNVB op de vrijdag voorafgaand aan de zaterdag, vanwege de verwachte gesteldheid van de velden op zaterdag. Deze afgelasting staat op vrijdag in de loop van de dag op NOS teletekst op pagina 603 en ook op www.vvdenham.nl zal er melding van worden gemaakt.

Afgelasting Districten
Dit kan betreffen een afgelasting voor alle districten of één of enkele districten. V.V. Den Ham valt onder district OOST.

Afgelasting Categorie A of B
Op NOS teletekst is per district categorie A en categorie B te zien, dit heeft te maken met het niveau waarop wordt gespeeld. Bij V.V. Den Ham vallen de volgende teams in het seizoen 2013/2014 onder categorie A:

  • Senioren: 1e, 2e, 3e, DA1
  • Junioren: A1, C1
De overige teams vallen onder categorie B.

Afgelasting door de consul
De velden bij V.V. Den Ham worden rond 8.00 uur gekeurd. Bij afgelasting wordt dit direct op de website van www.vvdenham.nl vermeld. Vervolgens worden de tegenstanders van de teams (of de vereniging van de gasten) gebeld. Dit gebeurt in volgorde van aanvang van de wedstrijden.

Bij twijfel het clubhuis bellen 0546 671666

Afgelasting UIT-wedstrijden
Kijk op teletekstpagina 603 of er wellicht algemene afgelastingen zijn. Controleer de website van de vereniging waar je gaat spelen. Bij afgelasting UIT worden gasten over het algemeen wel ingelicht, maar hier gaat wat tijd verloren. Deze meldingen komen binnen bij ons secretariaat of het clubhuis, waarna deze z.s.m. op de website www.vvdenham.nl worden vermeld.

Bij twijfel het clubhuis bellen 0546 671666

Afgelasting door (KNVB) scheidsrechter
Het kan gebeuren dat gedurende de dag de weersomstandigheden verslechteren. Als spelen dan onverantwoord is bepaalt de scheidsrechter of doorgespeeld wordt. Dit kan zowel vooraf, in de rust of tijdens de wedstrijd zijn.

Oefenwedstrijden bij algehele afgelasting
Ook in het geval van een algehele afgelasting door de KNVB keurt de consul de velden, wellicht kan er bij V.V. Den Ham toch vriendschappelijk worden gevoetbald. Zodra bekend is of deze oefenwedstrijden wel of niet doorgaan zal dit z.s.m op www.vvdenham.nl vermeld worden. Bij twijfel kan altijd contact met de leider/trainer van het betreffende team opgenomen worden.

Afgelasting trainingen
Als er trainingen worden afgelast omdat bepaalde velden afgekeurd worden, betekend dat de teams die op deze velden trainen, geen training hebben. Ook dit proberen we z.s.m. op de website te publiceren. Natuurlijk heeft de trainer ook zelf de mogelijkheid een training af te gelasten, hiervan zal hij dan wel zelf zijn spelers op de hoogte moeten brengen.

Alternatief wedstrijd- en trainingsschema
Bij afgelastingen wordt er bij V.V. Den Ham via een alternatief wedstrijd- en trainingsschema gevoetbald of getraind. Hieronder volgende deze schema's.

Bij een algehele afgelasting door de KNVB in de winterperiode en voor het plannen van oefenwedstrijden in de winterstop, treedt het volgende wedstrijdschema in werking:

Oneven weken-- Even weken
09.00 - 10.00 uur: F-jeugd E-jeugd
10.00 - 11.30 uur: D-jeugd C-jeugd
11.30 - 13.15 uur: B-jeugd A-jeugd
13.15 - 15.00 uur: 3e DA1
15.00 - 16.45 uur: 1e 2e

Bij een afgelasting van de wedstrijden op zaterdag treedt het volgende trainingsschema in werking:

09.00 - 10.00 uur: F- en E-jeugd
10.00 - 11.00 uur: D- en C-jeugd
12.00 - 13.00 uur: B- en A-jeugd
13.00 - 14.00 uur: A- en B-selectie
14.00 - 15.00 uur: 3e en 4e
15.00 - 16.00 uur: Overige senioren